Polyrytmi etc.

sunnuntaina, huhtikuuta 16, 2006

Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Minä olen aina luullut että se varsinainen pääsiäinen, sen jeesus-tyypin haudastapoislähtöpäivä, olis maanantai. Siis kolmas päivä ristillä riippumisesta? Ei se kuulemma olekaan. Mitä minä pakana tietäisin.

Suunnittelin koko pääsiäisen kirjoittavani parodisen ja ylisarkastisen mukaelman pääsiäisajan tapahtumista, mutta kertoen itse asiassa Cobainin kuolemasta. En saanut sitä kuitenkaan väännettyä kasaan, sillä lomilla on tapana tehdä minut laiskaksi täällä Kunnassa. Sen pointti olisi kuitenkin ollut se, että molemmat olivat oman sukupolvensa messiaita ja vapauttajia, joiden legendan säilymisen varmisti ennenaikainen (Cobain eli vielä lyhyempään) ja traaginen kuolema. Molemmat kuolivat yhteisön paineista: tosin Kurtin (en vieläkään ole sisäistänyt tuota etunimeä ... Kurt ...) tapauksessa yhteisöllä ei ollut mahdollisuutta tappaa häntä suoraan vaan käytännössä poliisin pöytäkirjoihin merkittiin itsemurha. Molemmilla elämillä on kunniansa taantua tarinoiksi, varoittaviksi esimerkeiksi.

Tästä raskassoutuisuudesta päästäksemme todettakoon vielä Teen Spiritin etymologisesta alkuperästä, että se nimihän tulee jostain amerikkalaisesta deodorandista, jonka nimi siis on Teen Spirit, ja jolta Kurt on tuoksunut: joku oli kirjoitellut keikkapaikan bäkkärille että "Kurt Smells Like Teen Spirit".

Että hyviä verenjuojaisia sitten vaan.

2 Comments:

  • Se kolmas päivä lasketaan siten, että perjantai on ensimmäinen päivä. Jeesus kuoli perjantaina, joten se on jo ensimmäinen päivä haudassa vaikka koko päivää Hän ei ollutkaan kuolleena.

    By Anonymous Anonyymi, at 20 huhtikuuta, 2006 11:06  

  • Näin minun on todellakin annettu ymmärtää. Tuntuu kuitenkin nurinkuriselta, sillä Jeesus riippui kuitenkin koko pitkän perjantain ristillä? Tiedä häntä.

    By Blogger Cane, at 21 huhtikuuta, 2006 17:46  

Lähetä kommentti

<< Home