Polyrytmi etc.

torstaina, lokakuuta 19, 2006

Coolio - Gangsta's Paradise

Nyt on autokoulun teoriat ohi. Siihenhän ei mennyt kuin ... kolme kuukautta. 6/7-osaa kävin jo elokuun alkupuolella, mutta kuumeen takia jäi yksi tunti keskeltä pois, ja sitten olikin jo kirjoitukset. Oikeastaan yritin jo pari viikkoa sitten käydä uusimassa sen, ja siis vääntäydyinkin teoriaa kuuntelemaan. Tajusin vasta 2/3-osan tunnista mentyä, että olin käynyt jo sen tunnin.

No mutta, sen kunniaksi. Pieni uutiskatsaus.

Amisheista puhuinkin sinulle, blogini, jo aiemmin. Heidän koulussaanhan sattui valitettava ampumavälikohtaus joitain viikkoja takaperin: mies meni ja ampui oppilaita, lopulta itsensäkin. Mutta amish-yhteisö antaa anteeksi. He ovat olleet miehen leskeen yhteydessä ja tukeneet häntä menetyksensä johdosta.

Siis. Wau. En ole koskaan amisheja inhonnut, mutta nyt todella kunnioitan heitä. Eivät kaikki amerikkalaiset olekaan kostonhimoisia hulluja, kuten esim. Coolion kappale antaa ymmärtää.

Ranskalaiset taas ottavat askeleita huonompaan suuntaan. Ylen radiosta kuuli tänään juttua Ranskanmaalla säädetystä laista, njotta siellä saattaa saada rangaistuksen sanomalla, ettei Turkki tappanut armenialaisia 90 vuotta sitten, tai jotain. Sisällöllä ei ole niin väliä, vaan sillä, että ranskan hallitus päättää, mikä on totuus. Ja toisinajattelijat vankilaan. Näinhän me toimimme Eurooppalaisessa sivistysvaltiossa, varsinkin silloin kun kyse on Turkin eu-jäsenyystoiveiden sabotoinnista.

Lopuksi kauko-idän talouselämää mukavasti valaiseva uutinen: Kiinassa on golf tehty pakolliseksi aineeksi yliopistoissa, taloutta, johtajuutta ja lakia pänttääville. Mikäs siinä. Liikuntaa ja sosiaalisia suhteita. Milloin noita saa Helsingissä opiskella? Ois kiva gradua tehdessä välillä lähteä kurssille Taliin.

Tunnisteet: ,