Polyrytmi etc.

tiistaina, syyskuuta 05, 2006

"Weird Al" Yankovic - Amish Paradise

Tähän sitä sitten ollaan tultu. Katselin eilisyönä Youtubesta amerikkalaisen huumorimuusikko Weird Alin tuotantoa.

Ette takuulla arvaa missä kahdessa lähteessä olin hänestä kuullut ennen kuin jostain sain nyt sytykkeen tutustua hänen tuotantoonsa tarkemmin.

1) Mies ja alaston ase -sarjan jossain elokuvassa tämä jätkä tulee samalla koneella kuin Leslie Nilsenin esittämä turhamainen poliisi. Perillä odottaa punainen matto - Yankovicille.

2) Florence Hendersonista tehtyä dokumenttia katsoin taannoin. Sellaisen yhdysvaltaisen komediasarjan kuin Brady Bunch yksi alkuperäisnäyttelijätär. Hänen myöhemmän uransa tärkein kohokohta oli esittää roolia Yankovicin puheessa olevassa "Amish Paradise"-videossa.

Tämähän on parodia Coolion iki-ihqsta Gangsta's paradisesta. Jonka senkin katsoin jossain välissä Youtubesta. Henderson taas parodioi videossa Michelle Pfeifferia.

Huumori toimii monella tasolla. Ensinnäkin amish-yhteisö on ulkopuolisista teknologian vieroksumisineen ja muineen sinänsä jo huvittava. Rap-musiikin ja joidenkin eleiden liittäminen tähän tekee sekä tilanteesta absurdimman että osoittaa rapin omituisuuksia. Lisäksi puhtaan visuaalisia gägejä, Buster Keaton-kunnianosoituksista lähtien, löytyy läjäpäin.

Vai mikä sen hauskempaa kuin nuoret amish-pojat tutkailemassa amishien pornolehteä. Keskisivun tyttö paljastaa hameensa alta toisen jalkansa hieman polven alapuolelle. (Kunpa sitä itsekin voisi tyytyä noin vähään...)

Lisäksi musiikki toimii. Se on jotenkin kevyempää kuin alkuperäinen versio, ja silti groovaa ja rimmaa mukavasti. Kestää. Ja kestää. Ja kestää.

Pitää tututututustua Yankovicin tuotantoon tarkemmin. Erityisesti hänen polkkiinsa.

Tunnisteet: ,