Polyrytmi etc.

sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006

Nightwish - Nemo

Meidät on, blogini, haastettu meemiin!!! Jee!

(Pitää nyt ottaa edellisen postauksen jälkeen hieman rennompi asenne.)

(Musiikki jatkuu yhtä valtavirtana: Nemo lupaa paljon ja sekoileekin jotain nimenvalinnasta, sointujen progressio on mielenkiintoista mutta parin kuuntelun jälkeen ei enää säväytä. Kuin itsehoilattuna. Ja se ei ole kaunista.)

Mutta täytyisi siis luetella kymmenen hyvää blogin nimeä. Jotka kiihottavat mielikuvitusta tai muuten vaan herättävät. Jotain. Sisälläni.

Yritetään.

Jyrki J. J. Kasvi nyt ei ole vain blogin vaan ihmisen nimi. Tuo nimi on syntynyt brändiksi: se luo kuvan asiantuntevuudesta mutta samalla ajan hermolla olemisesta. Olen haaveillut tuollaisesta nimestä itselleni siitä asti kuin räkänokkaisena pikkupoikana luin Pelit-lehteä Kunnan kirjastoauton lattialla.

Rajatapauksia nyt on hieman kliseinen nimi blogille, mutta yhdistettynä taas Helsingin sanomien brändiin se luo hienon kuvan: kerrankin tällainen valtakunnallinen dem... kansan syvien rivien lehti luo edes marginaalissaan katsauksen marginaaliin. Ja nimi pitää.

Sellisti on aika yksinkertainen sanaleikki, jota ei tajua, jos ei ole kuullut hänen blogistaan Karu Selli. Sekään ei tosin tainut olla originaali kielikuva. Siinä minä kuitenkin istuin, ajattelemassa erästä kauniimman sukupuolen edustajaa ja sain todeta, ettei minun tarvitse ottaa sellistejä niin vakavasti kuin sydän särkyneenä olin joskus ottanut. (Nyt meni aikajatkumo hyvin hienovaraisesti pirstaleiksi.)

Perässähiihtäjä herätti heti ajatuksia ja naurua vaikkei se itse asiassa mitään merkitsekään. Tai no, luo mielikuvan ehkä perinteisyydestä mutta toisaalta nöyryydestä. Ja tätä linjaa pidettiin pressanvaalien ajan. Toivon että perässä hiihdetään myös eduskuntavaalien alla.

(Tässä vaiheessa aloin tarkastelemaan blogilistaa entistä kiinnostuneemmin ja aloin etsimään blogeja joista en ennen tiennyt mitään.)

PERUSTELE! esittää asiallisen ja selkeän vaatimuksen. Luo kuvan sekä mielipiteistä että asian ottamisesta vakavasti.

Vääräuskoinen on provokatiivinen ja samalla ehkä hieman katkera osoitus islamin asemasta länsimaissa. Blogilta voisi odottaa kuitenkin järkeviä mielipiteitä mutta toisaalta osaa varautua siihen että blogin kirjoittaja tulee eri kulttuurista. En tosin henkilökohtaisesti tätä kristillisyyttäkään koe oikein omaksi kulttuurikseni.

Siskonmakkaraveritulppa sai veden herahtamaan kielelleni. Pyydän tästä anteeksi.

Absinttihetkiä Arabianrannassa on mukavan rytminen kokonaisuus, joka luo heti hieman taiteellisen vaikutelman. Arabianrannastahan löytyy taideteollinen korkeakoulu ja popjazz-konservatorio...

Helvetin Lieskat saattavat tulla ja pistää tämän pakanan kuriin. Sitähän emme toki toivo. En tiedä omaperäisyydestä, mutta yhtä ytimekkään mahtipontista nimeä on vaikea keksiä.

Klasari on termi jota on syytä levittää. Tarkoittaa siis klassisen musiikkiin harrastunutta. Ja heitä välttäkäämme.

Käyn nyt sitten tässä yön pikkutunteina onnittelemassa ja haastamassa ne, joiden blogit ovat vielä elossa. Koska minun tarvitsee olla vasta vajaan kahdeksan tunnin kuluttua koulussa. (Puhumassa saksaa.)

1 Comments:

  • Heh,

    tämän kun olisin tiennyt silloin räkänokkaisena varhaisteininä, jolloin sain kuulla nimestäni toisenkin väännöksen. :-p

    T: Jyrki J.J. Kasvi

    By Anonymous Anonyymi, at 13 helmikuuta, 2006 00:41  

Lähetä kommentti

<< Home