Polyrytmi etc.

sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006

Zen Café - Tahdon halvan naisen

Aloin kuuntelemaan itämaista virvoitusjuomantarjoajaa viime toukokuun alussa. Kyllästyin siihen ennen kyseisen kuun kahdettakymmenettä päivää. Tosin kyllä jotkut biisit menevät äärimmäisissä mielentiloissa.

Mutta tällainenkin, tekoärsyttäminen, tekoepäpoliittisestikorrekti biisi. Ei siis. Ei tällainen voi toimia. Paitsi että se on saanut ilahduttavasti naiset käyttämään "Halpa Nainen" -t-paitoja. Tosin ne naiset nyt yleensä näyttääkin halvoilta.

Asiaan. Jyrki J. J. Kasvi, jonka ainoa synti eduskunnassa on istua viheriöivässä rivistössä, julkaisi eilen blogissaan tilityksen siitä, miten hänen on vaikea saada s-postiinsa yhteydenottoja seksityöläisiltä.

Ehm. Otetaan alusta.

Jyrki J. J. Kasvi on siis eduskunnassa vastustanut valmisteilla olevaa seksin oston kriminalisointiin tähtäävää lakiesitystä. Ja hän on saanut sen johdosta kannustavaa palautetta niiltä, jotka elantonsa hakevat tuon Jumalan rakkauden ylimmäksi sakramentiksi tarkoittaman luomakunnan kauneimman ja samalla lähimpänä seitsemästä taivasta olevan toiminnon avulla.

Poliitikko joutuu asettelemaan sanansa tarkoin, mutta minulla ei ole mitään menetettävää (mitä nyt arvostus konservatiivisten lukijoideni silmissä. En voi tosin sanoa edes että molempien...) Voin siis täten tuoda julki kantani.

Seksin ostaminen ja myyminen on laillistettava täysin. Valtion on kuitenkin kontrolloitava tarkoin seksin myymisen lupia, ja myytyä seksiä saa harjoittaa vaan valvotuissa ja turvallisissa olosuhteissa. Kondomia on käytettävä. Seksin hintaan on lisättävä kova nautintoainevero, jottei sen ostaminen tulisi liian "helpoksi" ja jotta valtion budjetti saataisiin tasapainoon.

Miksikö.

1) Prostituution lieveilmiöt vähenisivät voimakkaasti, kun seksin ostoa ja myyntiä pystyttäisiin kontrolloimaan: sitä tekisivät vaan vapaasta tahdosta oleskelu- ja työluvan suomessa omaavat naiset, joille voitaisiin tarjota asianmukainen työterveydenhuolto (myös psyykeen) ja turvallinen työympäristö sekä vakinainen ja hyväksytty asema yhteiskunnassa.

2) Seksuaalisten paineiden purkaminen olisi helpompaa ja turvallisempaa sekä sallitumpaa. Emme kuvittelisi, että voisimme sen lakaista syrjään, niin että se purkautuu väärällä tavalla. Ihmisellä on melkein aina seksuaalisia tarpeita, kysykää keneltä tahansa psykologilta.

3) On jokaisen oma asia mitä itsellään tekee. Jos yksi haluaa myydä kehoaan ja toinen sitä ostaa, täysissä järjissään molemmat, on ihmisen itsemääräämisoikeuteen puuttumista ja toisen kehon käyttöön ottamista. Ja se on ihmisen perusoikeuksien loukkaamista.

Suurin syy, miksi seksin ostoa ei pitäisi laillistaa, tuntuisi tänä päivänä käymieni keskustelujen pohjalta olevan se, että se rappeuttaa yhteiskunnan. Ehkä tässä menee kuitenkin munat ja kanat sekaisin: rappeutuneessa yhteiskunnassa kukaan ei jaksa valvoa tällaisia asioita, vaikka niitä pidetäänkin paheksuttavina. Kun taas sivistynyt yhteiskunta tekee päätöksen että sen kansalaiset saavat toteuttaa itseään vapaasti, se on vaan osoitus sivilisaation kypsyydestä ja parantaa kansalaisten moraalia.

Esittelin ajatukseni eräälle koillishelsinkiläiselle konservatiiville. Vastaus: "No sinä nyt oletkin tommoinen ateisti."

Saan tyydytyksen tarpeisiini käydä polttamassa kirkko siitä että Daredevil-elokuvassa ammattitappaja kohtaa loppunsa pohjimmiltaan sen takia että saa käteensä stigmat yhdestä luodista, ja se on hänelle aivan oikein.

(Miksiköhän en ole tuossa elokuvassa pääpahista näytelleeltä Michael Clarke Dunkanilta nähnyt yhtä vakuuttavaa roolisuoritusta kuin hän teki The Green Milessa? Se osoitti että yksinkertaisella ja isolla miehelläkin on tunteet! Halleluja!)

1 Comments:

  • Itsekin olen samaa mieltä monesta kohdasta. Olet oikeassa että seksityö pitäisi nostaa ylös pimeästä luolastaan ja tasavertaistaan muiden alojen suhteen. Näin kontrolli ja työturvallisuus kohenisivat. Onkin jännää kuinka baaritupakoinnin aiheuttamia vaaroja tahdotaan poistaa alan työntekijöiltä, kun taas sekstityöläisten olosuhteita heikentää huomattavasti.

    By Anonymous Anonyymi, at 13 helmikuuta, 2006 11:53  

Lähetä kommentti

<< Home