Polyrytmi etc.

maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Suburban Tribe - While the World Awaits

Siis minähän en, blogini, katso Big Brotheria. En tarkoita että tuntisin syvää inhoa tai kauhua sen tapaa sulkea pahaa aavistamattomat ihmiset juopottelemaan noin neljän seinän sisälle ja kiihottamaan suomalaisten mielikuvitusta. Siinä vaan ei ole tarpeeksi kiinnostavaa substanssia, että sitä varten hankkisin digivirittimen kämpälleni. (Joka pitää kyllä hankkia vuoden sisällä, mutta vielä on aikaa.)

Silloin tällöin kuitenkin tulee käytyä Kunnassa ja siellä näkyy Subtv. Armas perheeni katselee kyllä tuota ohjelmaa, vaikkeivät siihen kaiketi kovin kohtalokkaasti sitoutuneet ole. Minä lyöttäydyn katsomaan sitä, mutta vain varmistaakseni, että pääsen sen jälkeen ison C:n seuraan.

Mutta oikeasti. Kuinka mielenkiintoista on katsoa kun joku tamppaa mattoja? Ja sitten niillä on viellä niin ärsyttävät äänet ja turhat mielipiteet useimmilla (vaikka kai se fiksu sanottava herkästi muutamassa kuukaudessa loppuu.)

Karista pidän, ainoa hieman järjellisimmissä mitoissa oleva henkilö siellä.

Sikäli mielenkiintoinen tuo äänestyssysteemi. Sen lisäksi, että voi äänestää suosikkiaan jatkamaan, voi myös antaa miinusääniä sille tyypille, josta ei tykkää. Aivan mahtavaa, sillä tämänkaltaisessa ohjelmassa varmasti välittyy kilpailijoista herkemmin negatiivisia ja inhottavia piirteitä kuin mukavia ja positiivisia. Helpompi ehkä sanoa, että tosta en pidä, kuin että tosta pidän. Ja sitten kun ei pidä kenestäkään niin voi äänestää kaikille miinuksia!!

Tämä äänestystsydeemi pitäis ottaa käyttöön myös muualla, ainakin välittömästi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Kaikki valittavat, etteivät löydä "itselle sopivaa ehdokasta." Mutta kaikki osaavat nimetä ainakin kymmenisen kus*päätä, joille ei missään nimessä saisi vallan kahvaa ojentaa.

Tehdään siis niin, että ensi vaaleissa äänestämme kaikki niitä ehdokkaita, joiden emme missään nimessä halua tulla valituksi ehdolle. Vähiten inhokkiääniä saaneet ehdokkaat voittavat. Tietenkin pitäisi voida äänestää enemmän kuin yhtä ehdokasta, sanottakoon vaikka kymmentä, jottei vain kaikki äänestäisi Tony Halmetta ja Paavo Lipposta.

(Onko ne kumpikaan ehdolla ens keväänä?)

Tunnisteet: ,