Polyrytmi etc.

torstaina, lokakuuta 26, 2006

Kari Tapio - Olen Suomalainen

Tai tarkalleen ottaen, olen helsinkiläinen.

Sellainen olo tuli nyt näiden reilun kahden vuoden jälkeen. Kävin eilen nimittäin paikallisessa ählämipizzeriassa, ja omistaja osas ensimmäistä kertaa kysyä, että laitetaanko minulle se tavallinen. Tuli heti välitön ja kotoisa olo, vaikka samasta paikasta hankinkin vatsataudin puolta viikkoa ennen englannin yo-kirjoituksia.

Sama fiilis tänään ajotunnilla. Oltiin pyörimässä aika keskeisillä alueilla, josta opettaja totes, että voitais lopettaa kämpälleni. Yritän ensin hänelle selittää, missä kämppäni sijaitsee, mutta eihän siitä mitään tule. Pienen jahkaamisen jälkeen totean, että minähän voin itse asiassa suunnistaa kämpälleni itse. Tuli sellainen olo, että kotikulmillahan tässä ollaan.

Suunnistamista. Pitäis vielä laatia arvostelu tammen julkaisemasta "Eksyksissä"-novelli- ja runoantologiasta. Kirjoittajat suurimmaksi osaksi nuorempia kuin minä. Se näkyy, etenkin ylinaiveissa runoissa. Mutta onneks arvostelu painottuu ehkä enemmän esittelyyn, jolloin voi puhua yksilön omista henk koht kokemuksista joita tarinoihin ja runoihin pitää soveltaa ja sitä rataa. No problemos.

Tunnisteet: ,